Zoutelande, 4 – 9 April

Voorwoord KNDB

Het bestuur van de KNDB is verheugd, dat het Kampioenschap van Nederland 2016 voor vrouwen wederom in Zoutelande wordt georganiseerd. Dit titeltoernooi is één van de hoogtepunten van het damseizoen.

Opnieuw is heel veel dank verschuldigd aan alle sponsors en het organisatiecomité onder leiding van Aart Walraven. Het is vanzelfsprekend dat de inzet van deze vrijwilligers door de speelsters beloond wordt met strijd, passie en schitterende partijen.

Op het moment dat dit kampioenschap in de beslissende fase komt, start in Enschede het NK algemeen. Het is voor het eerst dat beide titeltoernooien elkaar voor een deel overlappen. Er is dus begin april veel te genieten op het dambord in beide titeltoernooien.

De partijen zullen weer live via internet te volgen zijn. Het is voor de speelsters en de organisatie ook leuk als u in de gelegenheid bent om het toernooi te bezoeken. De provincie Zeeland is bijzonder mooi. Dit toernooi maakt het mogelijk om een bezoek aan het NK te combineren met een bezoek aan een van de parels van Nederland!

Hans VermeulenVoor dit toernooi is het de vraag of Vitalia Doumesh haar titel weet te prolongeren. De debutante Stella van Buren wens ik veel succes toe. Ik kijk uit naar een mooi toernooi en wens alle speelsters, arbiters en organisatiecomité heel veel plezier en prachtige partijen toe!

Hans Vermeulen
Voorzitter KNDB

Programma
Maandag 4 april
- Aankomst
- 13:30 uur: Opening
- 14:00 uur: Ronde 1

Dinsdag 5 april
- 12.00 uur Ronde 2

Woensdag 6 april
- 12.00 uur Ronde 3

Donderdag 7 april
- 09.30 uur Ronde 4
- 15.00 uur Ronde 5

Vrijdag 8 april
- 12.00 uur Ronde 6

Zaterdag 9 april
- 10.00 uur Ronde 7
- ca. 15.30 uur Prijsuitreiking en sluiting